Steam библиотеките на милион геймъри са пълни с толкова много игри, че понякога е трудно да изберат какво да играят. Вместо това накрая те просто предпочитат да изгледат някое видео в YouTube. Новата функция Play Next на Steam ще се опита да направи взимането на решението какво да играете по-лесно. Започнала живот като експеримент на Steam, след последния ъпдейт на платформата функцията вече е достъпна за всички.

Тя ще използва алгоритмите за препоръка на Steam, за да ви предложи игри от вашия каталог, които още не сте играли на базата на предишни ваши избори и това какво се харесва на други геймъри със сходни интереси.

Досега Play Next беше в експериментална форма, но според Valve обратната връзка от потребителите е положителна и позволява комерсиализацията на функцията.

Претъпканите Steam библиотеки са вроден недостатък на платформата и новата функция изглежда като по-добър и удобен начин да намерите нужната информация, така че да прекарвате по-малко време в мислене и повече време в игра.

Виж още: Майк Тайсън иска да възроди култова игра

 

Тагове: