Джон Ромеро, един от гениите зад Doom, работи върху друг шутър от първо лице, обяви днес Romero Games. В пост независимото студио, основано от Ромеро и съпругата му Бренда Ромеро, каза, че ще се обедини с голям издател, за да разработи играта и ще използва „оригинална, нова интелектуална собственост“.

Уви, други подробности не бяха разкрити за предстоящото заглавие, което ще бъде първата игра от Romero Games след стратегическата игра на Бренда от 2020 г. Empire of Sin. Знаем, че ще се захранва от Unreal Engine 5, а студиото спомена, че набира персонал на всички нива, за да помогне в изграждането на играта.

Базираното в Голуей, Ирландия, студио не разкрива много повече за играта. В раздела с често задавани въпроси на уебсайта на въпроса: „Какво можете да ни кажете за новия шутър?“, се появява първо. „Можем да потвърдим, че е нов, че е шутър и че го правим с голям издател. За всичко останало е твърде рано да споделяме друга информация за него. Все пак сме благодарни за вашия интерес“, пише студиото в отговор.

Изминаха само няколко месеца, откакто Epic Games пуснаха UE5 за разработчиците, и вече видяхме редица нови, обещаващи анонси за игри с енджина, въпреки че няма да видим повечето от тях до по-късно през 2022 или 2023 г. Феновете на работата на Romero вероятно ще трябва да проявят търпение за това най-ново заглавие и не е ясно дали ще има предимство пред играта Sigil 2, която Romero Games обяви миналата година, но все още няма дата на пускане.

Снимка: id Software

Виж още: Разработиха първата игра директно на Steam Deck