Нови съдебни документи разкриват интересни подробности около Epic Games и опита му да навлезе на пазара на дигитални дистрибуция на РС игри. Според данните студиото е изгубило 181 милиона долара през 2019 г. и 273 милиона долара през 2020 г. при стартирането на Epic Games Store.

На практика това означава, че Epic Games Store не е донесъл нито един долар печалба за последните две години. Epic Games очаква магазинът да излезе на плюс през 2023 г., което звучи като оптимистичен сценарий. Освен това временните ексклузиви на Epic Games не са донесли особени печалби за компанията.

Всичко това става на фона на повече от 160 милиона регистрирани потребители, от които 56 милиона души ползват магазина на Epic Games всеки месец. Поне по неофициалните данни относително скромната комисиона от 12 процента, която Epic Games взема, за да бъдат изложени игрите в магазина, е достатъчна да покрие неговите оперативни разходи.

Ще бъде интересно да видим дали Epic Games Store наистина ще донесе печалба до две години, или моделът на студиото на агресивни временни ексклузиви и прекалено разчитане на успеха на Fortnite няма да доведе до преждевременен край на тези амбиции.  

Снимка: Epic Games

Виж още: Hades е най-добрата игра в Steam според потребителските ревюта