Шведската компания за игри Embracer Group току-що сключи блокбъстър сделка за придобиване на студиите Crystal Dynamics, Eidos-Montréal и Square Enix Montréal за това, което изглежда като изгодната цена от 300 милиона долара, потвърди компанията в съобщение за пресата.

Сделката включва „каталог от интелектуална собственост, включително култови марки като Tomb Raider, Deus Ex, Thief, Legacy of Kain и повече от 50 игри от каталога на японския издател Square Enix Holdings“. Сделката подлежи на регулаторно одобрение.

За студията работят около 1100 служители в осем глобални локации, отбелязва компанията. Когато сделката бъде финализирана, Embracer ще има 14 000 служители, 10 000 разработчици на игри и 124 вътрешни студии. Има повече от 230 игри в процес на разработка, като 30 от тях са AAA заглавия.

„Това придобиване ще донесе допълнителен мащаб в настоящия AAA сегмент на Embracer, а Embracer ще има един от най-големите канали на съдържание за компютърни/конзолни игри в индустрията във всички жанрове“, се казва в съобщението.

Снимка: Square Enix

Виж още: Петата Call of Duty: Modern Warfare игра се казва Modern Warfare 2, не я бъркайте с Modern Warfare 2

 

Тагове: