Нова приставка обещава автоматично да увеличи резолюцията на вашия Switch до 4K с нулево закъснение и идва в Kickstarter този април.

4K Gamer Pro е продължение на джаджата 4K Gamer+, която беше пусната в Азия през 2021 г. Това е plug-and-play устройство, което приема 1080p от изхода на Switch (и други устройства) и го преобразува в 4K сигнал.

4K Gamer Pro предлага „20% увеличение на остротата, оцветяването и дълбочината на полето“ в сравнение с предишния модел. Производителят твърди, че „месеците на проучване и тестване“ са му позволили да подобри драстично това, което е било преди.

4K Gamer Pro не е първото устройство от този вид. Освен предишния модел 4K Gamer+ от същата компания на пазара вече е и Marseille mClassic. Когато този продукт излезе миналата година, резултатът бе толкова слаб в много случаи, че може да ви е трудно да го забележите. За 100 долара mClassic е сериозна инвестиция - и такава, която може да не предложи подобрението, което много хора очакват.

4K изходът е в списъците с желания на много хора от известно време. Разглобяване на докинг станцията Switch OLED предполага, че системата е готова да се справи с 4K сигнал и според съобщенията Nintendo помоли разработчиците да направят своите игри готови за 4K. Има и други доклади, които предполагат, че Nintendo ще използва технологията FidelityFX Super Resolution на AMD в бъдеще. В момента обаче Switch е просто 1080p система – така че със сигурност има място за устройства като това на пазара.

Може ли 4K Gamer Pro да предложи подобрение спрямо това, което имаме досега? Ще разберем скоро.

Снимка: PhotoFast

Виж още: Мобилните игри изкарват повече от РС и конзолните, взети заедно

 

Тагове:
Още от Play