Слуховете се оказаха верни. Една от най-очакваните от нас игри за 2017 г., кооперативният екшън с дракони на Platinum Games, Scalebound, официално няма да я бъде. Това обяви вчера издателят й Microsoft Studios.

"След внимателен размисъл, Microsoft Studios стигна до решението да спре продукцията на Scalebound", заяви представител на издателството пред Polygon. "Работим усилено, за да осигурим на феновете си невероятни игри през следващата година, включително Halo Wars 2, Crackdown 3, State of Decay 2, Sea of Thieves и много други страхотни изживявания."

Това потвърди публикуваните от Kotaku слухове, че има проблем с разработването на Scalebound и много вероятно играта да бъде спряна. Вчера Eurogamer, базирайки се на множество източници, обявиха, че Microsoft и Platinum Games официално са "тръгнали по различни пътища" и японското студио е спряло работа по проекта още преди края на 2016 г. "С продължаващите проблеми с енджина на играта и изпускането на множество крайни срокове беше взето решението за приключването на проекта", пишат Eurogamer.

 

 

Scalebound беше обявена на E3 2014 като ексклузивно заглавие за Xbox One. На миналогодишното издание на конференцията пък се разбра, че играта ще е част от Xbox Play Anywhere програмата на Microsoft и ще излезе и за Windows 10. Спирането на Scalebound е поредният проблем, пред който бяха изправени Platinum Games през последната една година. През 2016 г. от японското студио излязоха три катастрофално слабо приети игри: Star Fox Zero, Star Fox Guard и Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutans in Manhattan, последната от които дори беше премахната от дигиталните магазини миналата седмица. Единственият проект, който им остава за следващата година, е ролевата игра Nier: Automata. Ако слуховете са верни обаче, много скоро след излизането й, Platinum Games може да последва съдбата на Lionhead Studios.

Тагове: