Elite: Dangerous е забележителна космическа игра. За да разберете какво наистина може да ви предложи, трябва да отделите необходимото време и ресурси, за да изследвате реалистичната симулация на всичките 400 милиарда звездни системи в нашата галактика. Но дори и тогава тя може да ви изненада с нещо ново.

В случая става въпрос за една от най-мащабните виртуални инициативи в света на гейминга. Това е третотo издание на пътешествието Distant Worlds, за което до момента са се записали над 4600 играчи от трите платформи, за които е налична Elite: Dangerous – РС, PS4 и Xbox One. Планирането на тази безпрецедентна експедиция е невероятно. Дори самото очертаване на курса между звездите е трудно, а какво да кажем за комуникацията между хиляди играчи и съответстващата им координация. С други думи, за да не изостане нито един космически кораб, се изисква крайна отдаденост. За целите на всичко това ще бъде нает отделен Discord сървър. На всеки един от участниците ще бъда дадена определена роля като изследователи и геолози, които ще изучават планетите и астероидите по пътя, а други, изявяващи се като бойни пилоти, ще отговарят за ескорта. Трети са натоварени със задачата да документират пътешествието.   

Новото звездно пътуване започва от 13 януари и трябва да продължи осем месеца – нещо, което отново доказва уникалния характер на Elite: Dangerous и пределите, до които може да достигне една симулация.