Сапуненият балон Star Citizen продължава да се надува още повече. Студиото Cloud Imperium Games обяви, че най-рано можем да очакваме соловия компонент в играта към средата на 2020 г. При това, когато той се появи, ще бъде само като бета версия, а не завършен продукт.

Голямото сюжетно приключение, наречено Squadron 42, е с гласовете на холивудски актьори като Марк Хамил, Джилиън Андерсън и Гари Олдман. Според студиото, както и при другите компоненти на играта, работата по Squadron 42 може да се промени във всеки един момент и режимът да приеме друга форма или други срокове.

В същото време, шефът на Cloud Imperium Games Крис Робъртс обяви, че е продал 10 процента от компанията на инвеститори. Срещу това той е взел 46 милиона долара, които ще инвестира в играта. Всъщност - и типично за всяка съмнителна структура - Cloud Imperium Games е две компании: Cloud Imperium US, LLC и Cloud Imperium UK Limited. Робъртс ще продължи да бъде шеф, председател на борда и носител на мажоритарен дял.

Животът на Star Citizen стартира още през 2012 г., но шест години по-късно играта е все така разтегливо понятие. Робъртс твърди, че парите му трябват, за да се конкурира с гиганти като EA и Activision, които имат огромни рекламни бюджети. Така те реално дори няма да се използват за разработката на Squadron 42, а за рекламата му.

До момента за играта са събрани над 210 милиона долара.

Тагове: