Една от най-големите сделки в света на гейминга може да забуксува, след като съдебно дело застраши процеса по придобиването на Bethesda от Microsoft.

През лятото на 2019 г. компанията X-Law Group завежда колективен иск от името на потребители срещу Bethesda относно това, как тя продава Fallout 4 Season Pass. Въпреки че делото е за предварителна фаза, потенциалният иск е за обезщетение от 1 милиард долара. По-интересното е, че адвокатите на ищеца могат дори да блокират продажбите на Bethesda. Основанието е, че при подобна сделка Bethesda може да прехвърли част от своите активи на друго юридическо лице и по този начин да избегне съдебна отговорност. Нещо повече, делото може да се проточи чак до 2022 г.

В основата на иска е умишлено невярната реклама на Bethesda, че срещу еднократна сума от само 30 долара играчите ще получат всичкото бъдещо допълнително съдържание за Fallout 4. През юни 2017 г. обаче Bethesda анонсира т.нар. Creation Club: пакет от ново съдържание за Fallout 4 и Skyrim, разработена от Bethesda и други партньори. Дори и да имате Season Рass, за новото съдържание ще трябва да платите отделно.

По този начин внушителната сделка от миналатa година, в която Microsoft закупи компанията майка на Bethesda ZeniMax Media, все още е под въпрос, а с това и бъдещето на поредици като Fallout, Doom, Dishonored и The Elder Scrolls.

Снимка: Microsoft

Виж още: Вентилаторът на PS5 ще работи различно според нуждите на всяка игра

Тагове: