Изключително рядка ранна версия на Minecraft, за която отдавна се смяташе, че е изгубена, бе открита повече от десет години след първоначалната си премиера. Алфа-версия 1.1.1 на Minecraft бе пусната през септември 2010 г. за оригиналната Java версия на играта и първоначално бе налична само за около три часа – преди сега гейм ентусиасти да я открият отново.

През годините Minecraft е имала стотици версии и феновете внимателно са събирали и архивирали почти всички от тях с цел запазването на историята на популярната игра. В същото време обаче една конкретна версия – Алфа 1.1.1, известна още като Seecret Saturday – се считаше за напълно изгубена. Причината е, че тя въведе използването на въдици в играта, но имаше бъг, който превръща екрана в сиво петно, и часове по-късно версията бе заменена от 1.1.2. Всичко това се случи на 18 септември 2010 г. и през годините Minecraft Алфа 1.1.1 се считаше за Светия граал на поредицата.

Същият потребител откри и Cross of Coronado – .jar файл от 2009 г., който досега съществуваше само в модифициран вариант.

Може би следващото голямо чудо ще бъде появата на Minecraft 2.

Снимка: Minecraft

Виж още: Diablo Immortal изглежда като всичко, което бихте искали от Diablo на телефона (ВИДЕО)