Bloomberg твърди, че Nintendo е снабдил поне 11 разработчика с инструменти за създаването на игри за Switch, които поддържат 4К резолюция. В отговор Nintendo излезе с изявление, което опровергава тиражираната информация и подчертава, че компанията няма планове за нов Switch модел извън OLED варианта, който излиза на 8 октомври

Според информацията на Bloomberg, Nintendo е поискал от студиата да създават игри в 4К резолюция и това се е случило, преди да бъде обявен OLED моделът. Медията твърди, че сред 11-те компании има както големи издатели, така и малки студиа, но единственото споменаване име е това на Zynga.

Предстоящият OLED Switch не поддържа 4К графика, макар дисплеят да предлага по-добри цветове и контраст от предните ревизии. Всъщност Bloomberg преди време тиражира слуха, че Nintendo работи по версия на конзолата с 4К дисплей и чип на Nvidia, способен да генерира 4К графика, когато конзолата е свързана към телевизор. По-късно обаче Nintendo се е отказал от последното заради недостига на чипове покрай коронавирус пандемията.

Пускането на 4К Switch изглежда следващата логична стъпка за Nintendo, тъй като останалите конзоли на пазара вече поддържат тази резолюция. Ако питаме самата компания, обаче това няма да стане скоро. 

Снимка: Nintendo

Виж още: Сензацията Genshin Impact гони половин милиард долара приходи за 2 месеца