Нов патент разкрива, че Sony възнамерява да предложи аксесоар за персонализиране на вашия PlayStation 5 под формата на модифицирани плоскости за двете страни на конзолата. Патентът е регистриран на 16 ноември в американското патентно ведомство.

Находката разпали спекулациите, че Sony може да се готви да пусне в продажба собствени PlayStation 5 декоративни покрития и скинове или да даде лиценз на други производители да продават такива.

В последната година Sony предприе мерки срещу няколко компании, които продаваха неофициални PlayStation 5 плоскости. Най-напред компанията зад сайта PlayStation 5.com трябваше да промени името му, а след това да откаже и всички предварителни поръчки за тези аксесоари. Канадската компания Dbrand също се опита да продава своя версия на декоративните PlayStation 5 капаци, наречена Darkplates, но през октомври спря заради заплаха със съд от Sony.

Малко преди премиерата на PlayStation 5 през ноември 2020 г. стана ясно, че плоскостите на конзолата се свалят, и изглеждаше вероятно компанията да предложи някаква форма на къстъмизация, която явно ще дойде с година закъснение.        

Снимка: Sony

Виж още: Diablo 2 Resurrected ползва уникалните характеристики на PS5 контролера