Голяма част от производителите на преносими конзоли актуализират дизайна си с новото APU Ryzen 8040U "Hawk Point" на AMD.

В момента пазарът на преносими конзоли се доминира от APU Ryzen 7040 и Ryzen Z1 на AMD, базирани на силиция Phoenix. Това се дължи на голямата производителност на ват и графична производителност, които тези чипове предлагат. Сега производителите на преносими конзоли обявяват актуализирани дизайни, които използват най-новите APU Ryzen 8040 "Hawk Point" на AMD. APU бяха обявени наскоро и се очаква да бъдат пуснати на пазара до февруари 2024 г.

С приемането от индустрията на преносимите компютри изглежда, че AMD Hawk Point APU са настроени да навлязат доминиращо и на пазарите на джобни геймърски устройства, като се започне с наскоро разкритото портативно устройство FLIP на AYANEO, за което се съобщава, че ще използва Ryzen 7 8840U на "Червения отбор".

AYANEO FLIP е първият джобен компютър с два екрана на пазара, оборудван с APU Hawk Point на AMD, и интересното е, че ще се предлага и с възможност за избор на APU Phoenix (Ryzen 7 7840U), което предоставя на потребителите най-доброто от двата свята.

Ако говорим за AMD Ryzen 8040 APU, те са категоризирани като обикновено "освежаване" на съществуващото семейство Ryzen 7040 "Phoenix", но с някои подобрения в управлението на захранването и XDNA енджина, които позволяват на чипа да работи малко по-добре. APU Hawk Point на AMD са позиционирани между предишните серии Phoenix и следващото поколение Strix Point, поради което компанията не е решила да включва големи разлики в производителността на поколенията.

Говорейки за AYANEO FLIP, се съобщава, че системата ще се предлага в две различни конфигурации - AYANEO FLIP KB, а моделът с два екрана е AYANEO FLIP DS. Машината показва сходство, подобно на емблематичния Nintendo DS, поради което предизвика огромен интерес от страна на индустрията, особено на феновете на Nintendo. Въз основа на изтичане на информация от Liliputing джобните устройства ще разполагат със 7-инчов IPS LCD дисплей с резолюция 1080p, оборудван със 120 Hz честота на опресняване. Други подробности за джобния компютър засега не са известни, но очакваме скоро да бъдат разкрити.

Снимка: Unsplash

Виж още: Размерите на iPhone ще се променят догодина: какво трябва да знаем

 

Тагове: