Когато Okami излезе за Switch преди няколко месеца, геймърите получиха още една платформа, на която да изиграят това красиво и приказно приключение. Сега феновете имат още един повод за радост, тъй като играта току-що получи и постави втория си рекорд на Гинес.

По време на панела на Capcom на New York Comic Con японската компания обяви оказаната ѝ чест. Рекордът е за „Най-добре приета от критиката видеоигра с животно като главен герой“. Наистина не можем да бъдем сигурни колко са тези добре приети игри с животински персонаж и при липсата на допълнително разяснение на правилата е доста трудно да знаем как дадена игра може да се класира за наградата. Независимо от това всяка награда е добра, а Okami наистина заслужава да получи признание цяло десетилетие след премиерата си.

Първият път, когато играта влезе в Книгата на рекордите "Гинес", беше през 2006 г., когато тя бе удостоена с приза за „Най-малко комерсиално успешен носител на награда „Игра на годината“. Тази награда е доста съмнителна, но пък показва, че играта наистина е пленила сърцата на онези (относително) малко, които са я играли. А това може да направите на PS2, PS3 и Wii, докато на DS е нейното продължение.