Не е нужно да чакате посещение в сервиз, за да видите вътрешностите на дългоочаквания PlayStation 5. Sony проведе официално (и странно релаксиращо) разглобяване на PS5, което хвърля повече светлина върху новата игрална конзола. От една страна, тя разполага със сложна охладителна система. Има голям 120-милиметров вентилатор, който всмуква въздух от двете страни, и радиатор, чиято форма осигурява достатъчен въздушен поток, което е нещото, което бихте очаквали от vapor chamber технология (подобна на тази, използвана в Xbox Series X). Охладителната камера дори използва течен метал вместо паста за добро провеждане на топлината между 8-ядрения процесор на AMD и радиатора, за да осигури надеждно и „дългосрочно“ охлаждане.

Очевидно е също, че няма да имате много проблеми с добавянето на още един SSD. И двата извити бели панела се отделят лесно, излагайки на показ SSD отделение, където можете да инсталирате PCIe 4.0-базирано M.2 устройство. Само не очаквайте да замените 825 GB сторидж по подразбиране - това пространство е вградено в дънната платка на PS5. Можете също така да премахнете панелите, за да изчистите натрупалия се прах.

Разглобяването на PS5 също ви дава добър поглед върху самия процесор, неговите 16 GB GDDR6 памет и персонализирания SSD контролер. Захранването с мощност 350 W е вградено, така че няма да имате грозна тухла, разположена зад гърба на вашата машина.

Така очевидно, подобно на Microsoft, и Sony са се насочили към конзола, която работи тихо, а не само бързо.

Снимка: Sony

Виж още: Crysis Remastered става първата игра с ray tracing на Xbox One и PS4 (ВИДЕО)

Тагове: