Electronic Arts обяви дългосрочна сделка с Marvel Games за разработване на „най-малко три“ нови екшън приключенски игри за конзоли и персонални компютри, всяка със собствена история във вселената на Marvel. Първото заглавие в това партньорство е обявената през септември игра Iron Man, разработена от студиото ЕА Motivе.

„Ние сме отдавнашни фенове на Marvel и тяхното впечатляващо лидерство на пазара, така че това е забележителен момент за нашите разработчици, както и за нашите играчи и фенове“, казва главният оперативен директор на Electronic Arts Лаура Миле в прессъобщение.

„Очакваме с нетърпение да приветстваме Marvel в семейството на създателите на EA и знаем, че това сътрудничество ще доведе до изключителни изживявания за нашите играчи. Нямаме търпение да видим реакциите на играчите, когато се облекат като Железния човек и направят необикновените неща, с които този супергерой е известен.“

Изпълнителният вицепрезидент на Marvel Games Джой Онг добави: „В Marvel се стремим да намерим най-добрите в класа си екипи, които могат да отведат нашите герои на героични пътешествия по начини, които не са правили досега, и сътрудничеството с Electronic Arts ще ни помогне да постигнем това. Ние се гордеем, че сме ентусиазирани, креативни сътрудници с разработчиците, така че те да имат свободата да създадат нещо дълбоко уникално и наистина забележително. Екипът на Motive започва това с тяхната видео игра Iron Man и нямаме търпение играчите да научат повече в малко по-далечното бъдеще“.

Играта Iron Man ще включва оригинална история, която според Electronic Arts „се влива в богатата история на героя“, насочвайки комплексността, харизмата и творческия гений на Тони Старк и позволявайки на играчите да почувстват какво е да играеш истински като Железния човек. Екипът за разработка се ръководи от Оливие Проулкс, чиито минали проекти включват Guardians of the Galaxy на Marvel. Към него се присъединяват ветерани от индустрията като Иън Фрейзър, Мейлен Лумино и Джей Ф. Поарие.

Снимка: Unsplash

Виж още: Търпение и суха храна ще ви трябват за 3+ часа Avatar: The Way of Water