По-рано тази година Sony разкри, че работи по начин за съвместимост на шлема PlayStation VR2 с персонални компютри. Това ще стане реалност на 7 август, когато компанията ще пусне адаптер за PC, който се очаква да струва 60 долара.

Наскоро забелязана документация показва, че Sony разработва адаптер, който да направи PS VR2 съвместим с персонални компютри. По това време нямаше подробности за начина на свързване (PS VR2 естествено използва един USB-C кабел), но Sony изясни това. Адаптерът ще се свързва към порт, съвместим с DisplayPort 1.4, но ще трябва да си осигурите собствен DisplayPort кабел. Адаптерът също така има USB връзка и HDMI изход, в случай че искате да заснемете геймплея си или да споделите това, което виждате, с други хора в стаята.

Необходим ви е и компютър, който да е в крак с времето. Системата трябва да има поне 8 GB памет и процесор Intel Core i5-7600 или AMD Ryzen 3 3100 с архитектура Zen 2 или по-нова. Що се отнася до процесора ви, Sony препоръчва поне NVIDIA GeForce RTX 3060 или AMD Radeon RX 6600XT, макар че би трябвало да се справите с NVIDIA GeForce GTX 1650 или AMD Radeon RX 5500XT като минимум. Компютърът ви също така трябва да поддържа поне Bluetooth 4.0 или по-нова версия.

Ако системата ви отговаря на всички тези изисквания, ще можете да играете игри като Half-Life: Alyx на PS VR2. Адаптерът ще даде на потребителите достъп до хиляди игри за Steam VR чрез шлема, което е значително повече, отколкото са налични за PS VR2 чрез PlayStation 5.

Sony отбелязва, че някои функции на PS VR2 не са налични при игра на компютър, като например проследяване на очите, адаптивни спусъци и тактилна обратна връзка (с изключение на по-общ звук). Разочароващо е, че няма да има поддръжка на HDR. Въпреки това ще можете да се насладите на 4K визуализации, поддържа се 110-градусово зрително поле, разпознаване на докосване с пръсти и прозрачен изглед, както и фовеатно изобразяване (без проследяване на очите) и 3D аудио, ако дадена игра го поддържа.

Обикновено цената на хедсета е 550 долара, но до 12 юни той е със 100 долара отстъпка в рамките на разпродажбата Days of Play на Sony. Пакетът с Horizon Call of the Mountain ще ви струва допълнителни 50 долара.

Снимка: Unsplash/Sony Interactive Entertainment

Виж още: Психолог обяснява защо е възможно да се влюбим в изкуствен интелект

 

Още от Play