Футуристичен контролер за PlayStation се появи в нов видеоклип, публикуван от Sony по време на корпоративна стратегическа среща на компанията.

Sony използва годишното събитие, за да определи своята "творческа визия за забавление", която описва като дългосрочна визия за това къде "иска да бъде след 10 години с оглед на бъдещия технологичен напредък".

Видеото, което може да се види по-долу, включва кратък поглед към футуристичен геймърски контролер, който се използва за управление на герой, реещ се в Космоса.

"След десет години ще живеем в един по-многопластов свят, в който физическата и виртуалната реалност се припокриват без граници", се казва в официалното описание към видеото. Ако в това бъдеще Sony - като компания за творчески развлечения - ще изпълни света с иновации, но каква стойност на преживяването ще предложим, за да се случи това?"

"За да проучим този въпрос, проведохме упражнение за създаване на прототипи под концепцията "Визия за творческо забавление". Предвиждайки през призмата на креативността и технологиите на Sony, тук представяме бъдещето като продължение на днешния ни живот."

В интервю, публикувано по време на тази стратегическа среща на Sony, творческият директор на Uncharted 4 и Last of Us Нийл Дръкман заяви, че следващото заглавие на Naughty Dog може да "предефинира масовите представи за игрите".

В отделно интервю ръководителят на PlayStation Productions прогнозира, че през следващото десетилетие технологичният напредък в игрите ще доведе до "изместване на фокуса от графики или визуализации към поглъщащи разкази".

Миналата седмица Sony съобщи, че е доставила 4.5 млн. конзоли PS5 през трите месеца, приключили през март, с което общият брой на доставките за целия период е достигнал 59.3 млн.

Преди публикуването на финансовите си резултати Sony Interactive Entertainment назначи Хермен Хълст и Хидеаки Нишино за нови изпълнителни директори на PlayStation подразделението.

Снимка: Unsplash

Виж още: Бъдещите ANC слушалки може да ви позволят да изберете кои звуци от реалния свят да филтрирате

Тагове: