Емулацията, просто казано, позволява на играчите да изживеят игри на хардуер, който не е оригинален. Например може да ви позволи да изживеете игри, които никога не са напускали определени региони (като ролевата класика Mother 3), или можете да играете на особено редки заглавия, без да унищожавате портфейла си. Платформите PlayStation също могат да бъдат емулирани. В този случай ще обсъдим PlayStation 4 и неговия емулатор fpPS4.

За конзолите на Sony софтуер като ePSXe и PCSX2 позволява на играчите да правят тези неща. Емулацията на PlayStation 3 също съществува от известно време, макар и малко по-малко стабилна от предишните две и сега изглежда, че емулацията на PlayStation 4 вече е реалност. Той е много по-ограничен в това, което може да изпълнява към момента.

ААА игри като God of War от 2018 г. няма да бъдат емулирани скоро. Това, което е налично за емулиране в момента, са 26 инди заглавия и 12 фен игри. Разработчиците на приложението разполагат с кратко видео, обясняващо какви игри могат да се играят, което можете да видите по-долу.

Емулацията на PlayStation 4 може да се направи чрез приложението fpPS4. Въпреки че перспективата е много положителна стъпка напред за емулиране на видеоигри от миналото поколение, изглежда, че ще измине много дълъг път, преди да можете да играете игри като Ghost of Tsushima на компютър (т.е. извън компютърна версия, която все още се чака някъде в бъдещето).

Поддържаните игри включват A Boy and His Blob, Thomas Was Alone, Spy Chameleon, Sky Force Anniversary, Shutshimi и др. Пълният списък за съвместимост за fpPS4 препраща към различни игри без показан статус (тъй като или не могат да се изпълняват, или нямат регистрирана производителност). Като цяло проектът изглежда като голяма крачка напред; може би в бъдеще бихме могли да емулираме високопоставените AAA игри от миналото поколение чрез емулатора на PlayStation 4. Но когато това се случи, ние ще ви информираме. Засега fpPS4 се предлага само на компютър.

Снимка: Unsplash

Виж още: Илон Мъск иска да си подаряваме Tesla за Коледа

 

Тагове: