Sony посочи в ново издание на раздела за често задавани въпроси на своя уебсайт, че PC портовете на PlayStation игри може да изискват акаунт в PlayStation Network в бъдеще.

Официалният уебсайт на PlayStation съдържа раздел, посветен на компютърни игри, по-специално информация за потребители, които искат да закупят игри на PlayStation Studios в Steam или Epic Games Store. Често задаваните въпроси включват темата за поддръжката на трофеи за компютърни игри („те няма да се синхронизират с вашия списък с трофеи във вашия PSN профил“), но някои отговори са малко по-двусмислени.

Относно темата за нуждата от PSN акаунт, за да играете игри на PLayStation на компютър, текстът гласи: „Не, в момента не се нуждаете от PSN акаунт, за да се наслаждавате на игри на PlayStation Studios на компютър“. Това предполага, че нещо може да се промени по-късно.

На друго място се казва, че „в момента“ не е възможно да се прехвърлят запазени данни от версиите на PS4 или PS5 на заглавие на PlayStation Studios към изданието за компютър.

Компютърните геймъри получиха редица големи PlayStation заглавия, идващи на платформата през последните години, включително God of War, Detroit: Become Human, Days Gone и Spider-Man.

Снимка: Unsplash

Виж още: PlayStation също може да се сдобие със свои NFT