След като скорошен теч даде надежда на РС геймърите, че могат да получат порт на Halo 5: Guardians, говорителят на 343 Industries отхвърли тази възможност.

„Може би това се отнася за Halo 5 Forge, но мога да потвърдя, че нямаме планове. Знаем, че към това има интерес, но за момента студиото е фокусирано само върху Halo Infinite. Никога не казвам никога, но няма нищо за момента“, казва Браян Джерард.

Коментарът му е по повод скорошен теч от базата данни на Nvidia, според който конзолни ексклузиви като God of War и Halo 5 ще излязат за РС. Това не е първият път, когато 343 Industries отрича РС версията на Halo 5. Още през 2018 г. студиото каза, че единственият елемент от Halo 5, който се тества на РС, е режимът Forge.

Halo 5 е единствената Halo игра, която в момента не е налична за РС. Пакетът The Masterchief Collection включва Halo Anniversary, Halo 2, Halo 3, Halo 3: ODST, Halo Reach и Halo 4. Microsoft вече потвърди, че всички техни игри ще излизат едновременно за Xbox и РС, така че други разминавания в поредицата няма да има.

Снимка: Microsoft

Виж още: Сензацията Genshin Impact гони половин милиард долара приходи за 2 месеца

 

Тагове: