Sony обяви нова маркетингова инициатива, наречена PlayStation Playmakers, която включва сътрудничество със звездни спортисти и известни личности, като НБА иконата Леброн Джеймс е един от първите и най-забележителни участници.

Като новоназначен Playmaker Джеймс също така си сътрудничи с PlayStation за проектирането на нови аксесоари за PS5, като новия контролер DualSense и новите странични панели на PS5.

Минималистичният вид на страничните панели изглежда недотам впечатляващ, макар че винаги може да има нещо повече отстрани, което не виждаме. Но контролерът изглежда страхотно с цветния текст върху изцяло черния DualSense.

Що се отнася до това къде можете да се сдобиете със страничните панели, контролера или и с двете, единственото, което знаем от публикация в PlayStation Blog, е, че тези продукти "ще бъдат налични като ограничена версия в избрани страни по света".

От своя страна Леброн Джеймс разказва за собственото си вълнение от възможността да бъде съавтор на дизайна на тези аксесоари.

"Все още е лудост да си помислиш, че едно дете от Акрон, което е израснало, играейки игри, може да създаде нещо такова. Да проектираш капак на конзола и контролер с PlayStation, който да е знак на почит към историята и мястото, откъдето идваме, е доста готино нещо", казва той.

"Надявам се това да е нещо, което да продължи да вдъхновява всеки, който се докосне до него, и да се забавлява, откривайки смисъл във всеки детайл."

Това съобщение идва, след като програмата беше обявена по-рано тази седмица в публикация в SIE Blog, по време на която Ерик Лемпел, старши вицепрезидент, ръководител на глобалния маркетинг в Sony Interactive Entertainment, говори за инициативата в свое интервю. Той разкри, че наред с Леброн Джеймс първоначалната група PlayStation Playmakers включва канадския актьор и комик Кинг Бах, професионалния BMX състезател Найджъл Силвестър, новобранеца в WNBA НаЛиса Смит, звездите от NFL Джа'Марр Чейс и СиДи Ламб, френската футболистка Лиза Зимуш, белгийската футболна звезда Ромелу Лукаку, бразилския създател на визуално съдържание Жулио Косиело и редица други звезди от света на игрите, спорта, е-спорта и развлеченията.

Лемпел също така заяви, че феновете трябва да следят за "забавни изненади" през цялата седмица, така че вероятно това първо разкриване на аксесоари не е последното подобно съобщение за седмицата.

Дали това означава повече дизайни за контролери и странични панели, или пък означава нещо друго, кой знае. Изглежда, че има и повече участници от тези, което Лемпел е изброил. Да се надяваме, че пълният списък ще бъде разкрит скоро.

Снимка: Sony

Виж още: Какво предвижда един от най-влиятелните трендспотъри в света за следващата година