Илон Мъск казва, че Tesla се доближава до интегрирането на Steam на Valve, за да изведе своята платформа за игри в колата на съвсем ново ниво.

Знаем, че Tesla инвестира сериозно в интегрирането на видеоигри в своята система за забавление в автомобила, но все пак мнозина бяха изненадани, когато Tesla каза по-рано тази година, че планира да стигне до интегрирането на онлайн магазина за видеоигри на Steam на Valve в своите превозни средства.

Това ще доведе до огромно увеличение на игрите, които могат да се играят в превозните средства на Tesla.

Тази седмица главният изпълнителен директор Илон Мъск каза, че Tesla се доближава до постигането на интеграция на Steam и автомобилният производител се стреми към демонстрация следващия месец:

„Напредваме с интегрирането на Steam. Демо вероятно следващия месец“, написа Илон Мъск.

Демонстрацията вероятно ще включва някои игри, изискващи изчисления, за да покаже капацитета за игри в превозните средства на Tesla.

Както вече съобщихме, Tesla има екип от софтуерни инженери, работещи върху видеоигри в Сиатъл, и наскоро започна да изгражда подобен екип в Остин. Автомобилният производител изгражда платформа за видеоигри, наречена Tesla Arcade, в своите превозни средства и работи съвместно със студиа за видеоигри.

В момента основното е да създаде някаква добавена стойност за собствениците, но Tesla може да има по-големи планове за игри в своите превозни средства. Илон Мъск наскоро посочи, че вярва, че „развлеченията ще бъдат от решаващо значение, когато колите се движат сами“, което според него Tesla може да постигне по-късно тази година. В подготовка за това автомобилният производител пуска повече видеоигри в своята платформа Tesla Arcade и посочи, че може да я превърне в бизнес.

Видяхме индикации, че Tesla планира да предложи платени пакети от различни видеоигри в превозните си средства, които ще започнат да влизат в същия бизнес като Steam на Valve, PlayStation Store или Xbox Live store. Но изглежда, че Tesla вместо това залага на интеграцията на Steam.

С представянето на новите Model S и Model X Tesla обяви нов компютър за игри в автомобилите. До 10 терафлопа процесорна мощност позволяват игри в кола наравно с най-новите днешни конзоли чрез Tesla Arcade. Съвместимостта на безжичния контролер позволява игра от всяко място. Системата е интегрирана и се свързва директно с два сензорни екрана в Model S и Model X, за да играете игри, да гледате развлекателно видео и да изпълнявате някои други функции.

Снимка: Tesla

Виж още: Приказката свърши: Илон Мъск отказа да купи Twitter