Мобилният шутър Call of Duty Mobile вече излезе и както може да си представите, геймърите го играят с мишка и клавиатура.  

Безплатният шутър е наличен по цял свят с изключение на Китай, където Google Play не е достъпен, и Белгия, където играта е забранена заради хазартния елемент. Call of Duty Mobile е добра възстановка на своя конзолен и РС батко и дори има Battle Royale режим.

Това, което прави играта уникална, е поддръжката на мишка и клавиатура, които позволяват да играете шутъра по максимално удобния за такъв тип игри начин. Нещо повече, в You Tube вече се появиха много клипове с напътствия как да играете Call of Duty Mobile с РС периферия, а също и на голям екран.

По предварителни данни над 200 000 души са свалили приложението GameLoop, което позволява да включите мишката и клавиатурата. Това е така, защото официално играта не ги поддържа, но въодушевени от иначе доброто качество на мобилното заглавие, геймърите са решили да извлекат максимума от него.

Ако сте сред играчите на Call of Duty Mobile и се притеснявате, че някой от вашите противници може да играе с мишка и клавиатура, докато вие използвате тъч контрол, то най-напред може да калите уменията си в мач с ботове.

Виж още: Gears 5 срина видеокарта за 2500 долара при 8К резолюция

Тагове: