Ziva Dynamics пусна бета-версия на ZRT Face Trainer: нов, обучен с machine learning, базиран на облака алгоритъм за лицеви монтажи и анимации. За да демонстрира своите възможности, Ziva пусна GIF, който показва най-реалистичните човешки лицеви реакции, които сте виждали визуализирани в реално време.

Ziva използва Unreal Engine 5 и следните кадри бяха демонстрирани ingame в 4K и с 60 кадъра в секунда. Сега, за да бъде напълно ясно, тези изражения на лицето не са изключителни за Unreal Engine 5. С други думи всички разработчици могат да внедрят технологията в собствените си енджини, защото Ziva просто използва UE5 на Epic, за да ги покаже в реално време.

Както самата компания споделя:

"ZRT Face Trainer е изграден върху изчерпателна библиотека от 4D данни и собствени алгоритми за машинно обучение. В рамките на 1 час моделът на вашия герой се обработва и пресъздава с най-добрата технология в игровата индустрия."

Ето и основните характеристики на ZRT Face Trainer.

ZRT Face Trainer е изграден върху библиотека, съдържаща над 15 TB данни за 4D сканиране.
ZRT макетите за лице могат да изразяват над 72 000 тренировъчни форми, както и нови пози на лицето.
ZRT лицевите формати са само 30 MB по време на изпълнение и работят с честота на кадрите в реално време (3 ms/кадър на една нишка на процесора).

Ще бъде интересно да видим кои игри ще се възползват от ZRT Face Trainer в бъдеще. Засега се насладете на следната видео демонстрация!

Снимка: Ziva Dynamics

Виж още: Вентилаторът на PS5 работи различно според нуждите на всяка игра