Подготовката за следващото конзолно поколение е в пълен ход и Microsoft се готви да даде сериозен залп от нови заглавия, мунициите за който ще достави Ubisoft. Шефът на френската компания Ив Гимо обяви, че тя разработва пет игри за следващата Xbox конзола. Три от тях са вече известни и са Watchdogs: Legion, Gods and Monsters и Rainbow Six: Quarantine.Те ще излязат както за предстоящата конзола, известна с кодовото име Scarlett, така и за сегашния Xbox One. Next-gen версиите на игрите ще имат по-добра графика и повече кадри в секунда.

Другите две игри засега не са известни.

Миналата седмица Ubisoft обяви, че ще забави почти всяка игра, по която работи в момента. Имайки предвид тази нова информация, изглежда все по-вероятно, че решението е взето, за да даде на разработчиците повече време за работи по next-gen версиите преди Xbox Scarlett да излезе в края на 2020 г.  Малко странно е, че Гимо споменава само конзолата на Microsoft, а не и PS5, която ще се появи по същото време. Игрите на Ubisoft обикновено излизат и за двата лагера. Сигурни сме, че споменатите игри ще бъдат достъпин и за следващата конзола на Sony.

Конзолните премиери обикновено включват малко нови игри, така че е добре за геймърите да знаят, че ще имат известен избор тогава.

Виж още: Хакери пребориха уж непобедимия Nintendo Switch Lite

Тагове: