Продължаващият глобален недостиг на чипове наруши предлагането в най-различни бизнеси. Въпреки че има много различни причини защо е трудно да откриете нов PlayStation 5 или Xbox Series X, недостигът на чипове със сигурност е една от тях.

В същото време обаче, още преди кризата да се разрази, вече беше трудно да си купите Nintendo Switch, макар конзолата да излез още през март 2017 г. За съжаление Nintendo официално обяви, че очаква Switch да стане още по-труден за намиране по магазините за остатъка от 2021 г. заради липсата на достатъчно чипове.

„Производството може да бъде засегнато поради липсата на части, включително повишеното глобално търсене на полупроводници“, казва компанията. 

По традиция Nintendo обича да създава изкуствено търсене, държейки наличностите умишлено малки, но предвид че за предната фискална година компанията е отчела почти 29 милиона продадени Switch конзоли, със сигурност нейните шефове биха предпочели да имат повече налични бройки, които да пласират.

Така че ако планирате скоро да си купите Nintendo Switch и не искате да плащате безумни надценки, може би е добра идея да започнете да търсите веднага.

Снимка: Nintendo

Виж още: Вентилаторът на PS5 ще работи различно според нуждите на всяка игра

 

Тагове: