Doom може да се играе на почти всичко - от DJ контролер и принтер на Canon до банкомат и Minecraft. YouTube потребителят kgsws обаче пое по пътя на Inception. Той постави версия на Doom за игра в Doom 2.

Той използва експлойт в DOS версията на Doom 2. Модърът, който обяснява процеса в 15-минутен видеоклип в YouTube, успя да накара модерен порт на Doom (Chocolate Doom, който използва оригиналния сорс код), работещ в Doom 2 като анимирана текстура. Оригиналната игра се прожектира на виртуален дисплей в персонализирана карта на Doom 2, създадена от kgsws.

Ентусиастът създаде повече карти, които демонстрират пионерския шутър от първо лице, включително една и съща инстанция на Doom, работеща върху четири стени около играча и киноекран, който прожектира играта. Освен това kgsws показа, че Heretic също върви в Doom.

Можете сами да опитате хака, тъй като kgsws сподели кода в GitHub. Можете да вземете DOS версия на Doom II от Steam. Все пак може да се нуждаете от сравнително силен компютър за игри, за да стартирате Doom в Doom II. „И двете игри работят независимо една от друга“, обяснява kgsws. „Това означава, че имате нужда от двойно повече памет. Бихме ви препоръчали да вземете поне 16 MB RAM.“

Снимка: kgsws/YouTube

Виж още: Талантливи хакери внасят ярки цветове в класически Game Boy игри (ВИДЕО)