Игрите са едно от първите неща, които ни дават познание за заобикалящия ни свят. Чрез тях откриваме нови светове, учим и се впускаме в безкрайни приключения. Видеоигрите на свой ред са съвременният прочит на изначалната човешка нужда за игра. Това е и причината към днешна дата всеки трети човек в света да играе видеоигри активно. Движението #гудгейм стартира, за да обедини хората и организациите с афинитет към видеоигрите в подкрепа на проекти и значими каузи, свързани с възможности за развитие, достъп до знания и по-добро образование в България.

„12 от лицата на гейминга“ е първият проект на #гудгейм, който разказва историите на 12 изявени личности, в чийто живот игрите имат активна роля. Диалозите водят изявени български журналисти, а първата среща от поредицата е с Владимир Николов. Tой е един от най-добрите професионални волейболисти в света, баща на 4 деца и голям почитател на видеоигрите. Проектът представя историите на успешни хора, за да започне диалог по отношение на гейминга като културен феномен.

 

Първата кауза, която #гудгейм ще подкрепи, е Prepodavame.bg. Това е проект на „Заедно в час“, които след създаването си по инициатива и с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“ през 2010 г. работят за предоставянето на достъп до качествено образование за всяко дете. Prepodavame.bg разпространява добрите практики в съвременното образование на национално ниво с цел развиване и надграждане капацитета на хиляди български учители.

Каузата ще бъде подкрепена също и от Българския гейминг маратон, който стартира на 19 декември. По време на предстоящото четвърто издание на маратона ще бъдат предоставени различни възможности за подпомагане на каузата – благотворителни турнири и разнообразни онлайн събития, закупуване на физически и in-game предмети с благотворителна цел и т.н. Инициативата е отворена към всеки, който е съпричастен с мисията на #гудгейм.

„За екипа на #гудгейм видеоигрите са забавление, източник на вдъхновение и инструмент за опознаване на света. Чрез видеоигрите сме научили много неща за света и за себе си и сме придобили различни умения. Уверени сме, че правилното съчетание на полезно и приятно е формулата за устойчиви резултати. Това е #гудгейм“, споделя Мартин Кадинов, един от инициаторите на #гудгейм и съосновател на Ти Ди Би Плей.

Тагове: