Вече сме в последния месец на 2021 г., което означава, че Google има само няколко седмици, за да спази обещанието си да предложи 100 нови игри за своята платформа Stadia през тази календарна година. С днешна дата това обещание е официално спазено.

При последното разширяване на каталога на Google Stadia в него влезе една от най-големите групи игри, добавяни към платформата в една седмица. Това са общо пет заглавия, сред които личат офроуд рейсърът Wreckfest и екшънът Transformers: Battlegrounds. Заглавие номер 100 за каталога на Google Stadia през тази година обаче е космическият екшън Chorus, който дебютира едновременно на Google Stadia и други платформи.

За щастие на онези, гласували доверие на Google Stadia, това не е последното заглавие, което ще бъде добавено през тази година. Най-напред още на 7 ноември ще видим парти компилацията Jackbox Party Pack 7, а малко по-късно, макар и още без конкретна дата, идва хак-енд-слаш масовката Dynasty Warriors 9 Empire. Може би честта да затвори каталога от нови игри за Google Stadia през 2021 г. се пада на инди платформъра Scarf, който дори ще дебютира в облачната услуга няколко дни преди официалната си премиера на 23 декември.      

Снимка: Google

Виж ощеHalf-Life 3 все така далеч вече и заради Steam Deck