Apple ще има голямо събитие на 25 март, което ще е съсредоточено върху новата платена услуга на Apple – Apple News. За въпросното научаваме от BuzzFeed.

Наблягането на бизнеса с услуги на Apple означава, че по всяка вероятност няма да получим никакви хардуерни анонси. Въпреки упоритите слухове за iPad mini, AirPods и дългоочаквания AirPower “чарджър“.

Според анализаторите акцентът ще падне и върху предстоящата TV услуга на гиганта, която на база редица слухове би трябвало да дебютира през март.

Последните няколко години Apple насрочва събития през третия месец на всяка година, чийто акцент е тяхната (хардуерна) iPad платформа. Тоест все още се надяваме, че можем да получим анонс на нов таблет. Още повече, че четенето на Apple News може да се рекламира по прекрасен начин с ново таблетно устройство на компанията.

Wall Street Journal обаче напомня, че Apple за момента все още има някои проблеми със своите партньори по отношение на делението на приходите от услугата. Според медията Apple изисква да получава 50% от общите приходи, а останалите 50% да се поделят между отделните издателства на база колко се четат техните публикации. Очаква се цената на Apple News за един месец да бъде 10 долара.

Коментираният в този текст Apple News, наред с Apple Music и предстоящата TV услуга са част от новия фокус на Apple да заложи здраво на платените услуги, след като продажбите и търсенето на iPhone спаднаха през последната година. С този си ход американският гигант търси алтернативни начини за свежи приходи.

Как да направите сайта си по-сигурен и надежден?

---

За „David Bowie Is?”, музикалните приложения и защо не трябва да използваш телефона си единствено за „Facebook” браузинг

---

Изненадай любимия с дигитален подарък: Windows и Office лиценз от GoodOffer24

Тагове: