Подобно на Deep Space Nine, Star Trek: Voyager най-вероятно никога няма да получи официална преработка във висока резолюция. Ефектите в сериала са заснети направо на видео, вместо да бъдат добавени на лентата след това, което прави ъпгрейда на качеството много по-труден, отколкото беше при The Next Generation. За щастие на милионите фенове на Star Trek неофициален проект може да се окаже способен на тази трансформация.

Запаленият фен на Star Trek Били Райнхард е започнал обработката на Voyager c програма за машинно обучение, която ъпгрейдва качеството на оригиналното изображение от 90-те години до границите на възможното. Няма как да забравите, че сериалът е направен за формата на старите телевизори, но изкуственият интелект е изненадващо ефективен и създава нещо, което вероятно бихте гледали някой мързелив следобед, ако сте почитатели на Star Trek.  

Процесът е адски бавен: един епизод се обработва за 6 часа, а необходимият софтуер е скъп и сложен за работа. Star Trek: Voyager има варираща честота на кадрите, което затруднява много синхрона на звука. Така ще мине доста време преди да видите капитан Джейнуей и екипаж в 4К, но Райнхард се надява, че ще обработи всеки епизод. Само не се надявайте CBS да превърне това в официално издание на Star Trek.

 

Виж още: Вашингтон въвежда строги (технологични) мерки в борбата срещу COVID-19

Тагове: