Изглежда, че филмът на Нийл Бломкамп Alien 5 няма да види бял свят. Така поне твърди режисьорът Ридли Скот, който бе нает за продуцент на филма. Alien 5 трябваше да бъде продължение на оригиналните филми за пришълеца, но в момента Скот се е съсредоточил върху неговата предистория .

Наскоро Скот разкри името на следващия филм от поредицата Alien, наричайки го Alien: Awakening, но това технически не е Alien 5 - филмът, който на режисьора Нийл Бломкамп. Alien: Awakening е всъщност третата част от серията Prometheus / Alien, от която този месец излиза Alien: Covenant (пряко продължение на Prometheus).

“Не мисля, че ще види бял свят”, казва Скот. "Никога не е имало сценарий, a само идея, разгърната на десетина страници. Трябваше да участвам като продуцент, но в крайна сметка FOX реши, че не желае да се занимава. Вече бях направил Prometheus и работех по Covenant”.

Сигурно е доста объркващо да следите дали филмите са част от предисторията на Alien (като Prometheus) или дали са се случили след събитията от оригиналните Alien филми, особено след като филмите Prometheus добавиха към заглавието си Alien.

Тагове:
Още от Play