Направилият премиерата си по-рано през годината Avengers: Endgame беше кулминацията на 22 филма по комиксите на Marvel, стартирали през 2008 година. Към днешна дата е и най-касовият филм, изпреварвайки досегашния лидер Avatar. Disney направи официален анонс в рамките на Comic-Con.

Disney и Marvel Studios се целят в лидерската позиция за най-касов филм за всички времена през последната декада. Въпросната позиция беше запазено място за 3D епоса на Джеймс Камерън и 20th Century Fox (в момента собственост на Disney).

На 28 юни Disney разпространи алтернативна версия на Endgame в кината с идеята да предизвика отново интерес към лентата. Тя включва нови сцени (които не се понравиха много на почитателите на комиксите), трибют на Стан Лий и сцена „след надписите“.

Прочети още: HICOMM Exclusive: Lenovo Yoga S940 - Следващо поколение мобилност (ВИДЕО РЕВЮ)

В общи линии Disney и Marvel продадоха в кината екстри, които обикновено получаваме в Blu-ray версиите на подобни продукции.

Към момента последният Avengers филм е генерирал приходи в размер на 2.879 милиарда долара в световен мащаб.

По отношение на Avatar, Disney придоби правата върху франчайза при сделката на стойност 71 милиарда долара, с която закупи активите на 21st Century Fox.

Disney планира продължения на Avatar през 2021 и 2027 година.

В общи линии поздравления за Disney за подобряването на рекорда на продукция на Disney, особено когато техните основни конкуренти Disney и Disney са толкова близко до Disney. Но в крайна сметка Disney успя да вземе първо място в последната минута, задминавайки първата позиция на Disney...

Още от Play