Остават няколко дни до 12 ноември, когато първите официални бройки на PlayStation 5 ще достигнат собствениците си в САЩ, Япония, Канада, Мексико, Австралия, Нова Зеландия и Южна Корея. Останалият свят ще почака още една седмица – до 19.11.2020, – за да се наслади на NextGen изживяването, осигурено от Sony.

За някои отброяването на заветната дата е свързано с притеснения. Точно така е при компанията, стояща зад сайта https://www.customizemyplates.com/. На него могат да се намерят няколко модифицирани варианта на “скинове”, които да преобразят конзолата и джойстика от нова генерация. Цената на един скин започва от 20 щатски долара, а производителите му уверяват, че всяка бройка е изработена от висококачествени материали в заводи в Китай и Великобритания.

От Sony обаче не са съгласни с това и предупреждават, че е възможно да се стигне до съдебен спор. Първоначално те имаха възражения само срещу първото име на сайта – PlateStation5.com, което доведе и до ребрандирането му на CustomizeMyPlates. Явно японският технологичен гигант е обмислил ситуацията и е решил, че услугата като цяло не трябва да съществува. Това доведе до анулиране на всички направени през сайта поръчки.

От сайта за скинове информират, че са направили проучване, преди да започнат да предлагат продуктите си, и са научили, че процесът по патентоването на външните белези на конзолата не е бил окончателно финализиран.

Адвокатите на Sony са побързали да уведомят за промяната в ситуацията, като са посъветвали базираната във Великобритания компания за скинове да се преориентират към по-легален бизнес.

Всъщност в официалното видео на PlayStation 5 става ясно, че именно бялата обвивка е доста лесна за разглобяване, което предполага, че в бъдеще все пак ще има опции за цветови разновидности. Кой обаче ще се заеме с тяхната продажба – предстои да разберем.

Снимки: CustomizeMyPlates

Виж още: Lightning портът може да бъде следващата жертва на Apple

Още от Play