Българският разработчик на софтуер за 3D визуализация Chaos Group спечели награда за инженерно постижение на церемонията Emmy Engineering Awards. Самите статуетки ще бъдат раздадени след броени дни – на 21 октомври.

V-Ray е приставка за рендъринг, която се поддържа от широк кръг програми за 3D визуализация.

Позволява бързо създаване на фотореалистични изображения за кратко време. Използва се в медийната, автомобилната, архитектурната индустрия, в телевизията, в продуктовия дизайн и други. Първоначалните разработчици са Владимир Койлазов и Петър Митев от „Хаос Груп“ ООД в София, основано през 1997 г., които по това време са студенти във Факултета по математика и информатика на Софийски университет.

Чрез продукта V-Ray компанията се превръща в световен лидер в сектора за 3D визуализиране.

Заради използваната нашумяла технология за проследяване на светлинни лъчи чрез продукта се постига удвоена мощност на рендъринг, което позволява намаляване на времето за изготвяне на дадена продукция, а оттам и спестени разходи за човешки и технически ресурси, като същевременно се постига високо качество на изображенията.

През 2017 г. софтуерът за 3D визуализации V-Ray стана един от 18-те носители на „Оскар“ за технологични постижения в киното.

Снимка: Chaos Group

Виж още: Британска стрийминг инвазия на наградите Emmy

 

 

Още от Play