Коронавирус пандемията доведе до отмяната на много геймърски конвенции тази година, сред които Е3, GDC и QuakeCon, но какво да кажем за BlizzCon 2020? Голямото събитие на Blizzard по традиция се провежда през ноември, така че може би не е застрашено.

Да, ама не.   

Въпреки че компанията все още не е отменила официално BlizzCon, тя предупреди, че има сериозна възможност събитието да не се случи.

„Получаваме все повече въпроси за BlizzCon. Все още е рано да знаем дали ще можем да проведем събитието, и може би ще имаме решение едва след няколко месеца. Засега правим предварителни планове, но здравето на нашите служители и фенове е на първо място“, споделят от Blizzard.

През последните години BlizzCon се оказа арена на някои противоречия. През 2018 г. там бе обявена мобилната игра Diablo Immortal, която потресе феновете, а през 2019 г. BlizzCon бе в центъра на скандала с подкрепата на протестите в Хонконг от страна на група е-спорт играчи. Какво ли ще стане тази година на BlizzCon – ще разберем, ако събитието се проведе.   

Виж още: Още една причина да си останеш вкъщи – новият брой на GoGuide идва директно на дивана ти

Тагове: