Да слушаш стари записи е готино, но нищо не може да се сравни с това да гледаш любимия изпълнител на живо, макар и виртуално. Go Guide Online Festival се случва - тук и сега. Също така онлайн и уникален. На 6 и 7 юни ще се проведе второто издание на онлайн фестивала, в което главни действащи лица са някои от най-колоритните музиканти, диджеи, илюстратори, комици и градски герои, които добре познаваме от софийската сцена. По вече установена традиция излъчваме от любими заведения, градски и арт пространства в София, за да спазим правилата, но и за да докажем, че за развлеченията и изкуствата ограничения няма.

Кога за последно беше на концерт? За съжаление последните няколко месеца не бяха добри за меломаните, но като компенсация ти представяме музикантите, които ще ни радват от виртуалната сцена на Go Guide Home Festival в първия уикенд на юни. Отворете прозорците, отпуснете се и се подгответе за нещо необикновено с едни от най-красивите гласове на българската музика. Откриваме виртуалната сцена на живо с подкрепата на Fashion Days, които по добра традиция ни помагат да изживеем красивите начинания, в които се забъркваме.

Ето на кои концерти ще можем да „отидем“ по време на фестивала:


Ирина Флорин заедно с Мартин Стоянов – Мартис – пиано, Щерион Пилидов – китара и вокал, Теодора Радилова – вокал, и Михаил Шишков – слайд китара, ще представят акустични версии на популярни песни на певицата.

Desy & The Shiny Stockings ще ни отведат в света на джаза и суинга. През юни излиза първият албум на групата, съдържащ част от репертоара им (основно песни от златните години на джаза) в техен аранжимент, а в рамките на фестивала ще ги видим в пълен състав на една необичайна сцена - двора на КЕВА.

Иво Димчев е един от любимите ни български артисти, чиито творби на познават граници. Той ще ни омае с неподражаемата си музика в концерт, сниман от артистичното пространство Mozei.

Набиращата инерция Елена Сиракова ще изпълни само авторски парчета, написани по нейни текст и музика. Елена излиза на сцената заедно с Радослав Славчев, Riverman – бас, Александър Славчев – китара, Александър Васев – клавишни, Юлиан Янев – клавишни, Георги Марков – барабани, Атанас Попов – перкусии, Христина Нейкова – беквокали, Катя Кръстева – беквокали.

Изпълнителите не свършват до тук. За доброто настроение ще се грижат още „Ние & Ния“, които са Ния Петрова, Велислав Стоянов на тромбон, Димитър Благоев на китара, Даниеле Феббо на контрабас и Атанас Попов на барабани. Формацията с това оригинално име се ражда след дълги вечери на брега на синьото море. Музикантите ще ни почерпят с музика на живо от бар „Синтезис“.

И накрая, но не на последно място, ресторантите на Takeaway.com са отворени и продължават да доставят до вкъщи прекрасна храна.