Хорър антологията "Касъл рок" ще има втори сезон, потвърди Hulu. Сериалът на Джей Джей Абрамс и Стивън Кинг ще бъде подновен, стана ясно седмица след премиерата на дебютния сезон.

Причината за това е основателна - според Hulu "Касъл рок" е най-успешният дебют като първи сезон от всички оригинални продукции на стрийминг платформата, що се отнася до аудитория и гледания.

"Нищо не остава мъртво в този град", обяви компанията в Twitter, анонсирайки новината.

Вторият сезон ще има напълно нова история и вероятно нови актьори.

Любопитното около "Касъл Рок", в който като продуцент е намесен и  Джей Джей Ейбрамс ("Изгубени", "Западен свят"), е, че не се базира на конкретен роман на Стивън Кинг, а на герои, които сме срещали в различни негови истории. Сюжетът преплита по много хитър начин препратки за феновете на Стивън Кинг със зорки очи. В Европа сериалът е достъпен благодарение на HBO.

Звездите на сериала са Андре Холанд ("Луна светлина“, "Селма“, "42“), Мелани Лински ("Високо в небето“, "Божествени създания“) и Бил Скарсгард ("То“, "Atomic Blonde"). Компания им правят Джейн Леви ("Злите мъртви“), носителката на "Оскар" и Златен глобус Сиси Спейсик ("Кери“, "Дъщерята на миньора“) и гост-звездата в сериала - Скот Глен ("Останалите“ на HBO).

Тагове: