Известният режисьор Кристофър Нолан излезе със сериозна критика относно политиката на Netflix за разпространение на някои от филмите в каталога на компанията.

Причината е, че Netflix иска филмите да излизат едновременно онлайн и по кината, което според Нолан пречи да ги видят повече зрители. Така филми като Okja и War Machine, които са лесно достъпни онлайн, не могат да се представят добре по кината.

"Netflix изпитва странна неприязън към това да подкрепя филмите в кината. Тяхната политика всички заглавия едновременно да се стриймват и да излизат по кината е лудост. Това очевидно не е добър модел, когато искаш да покажеш филма си на зрителите в салона", коментира Нолан.

За сравнение той посочва политиката на Amazon като правилна - компанията дава поне 90-дневен срок на филмите да се въртят в кината, преди да ги пусне за стрийминг. Резултатът от това бяха двете награди "Оскар" и отличното представяне в боксофиса на Manchester by the Sea. Според Нолан това ясно показва, че ако филмите първо дебютират на голям екран, това не води до финансови загуби.

Тагове: