Всички геймъри тръпнат в очакване на появата на заветната PlayStation 5 на 19 ноември 2020. Обаче култовите Atari смятат да объркат плановете на Sony и да вземат солидна порция от потенциалните купувачи в този празничен период. Новата конзола Atari VCS ще се появи на пазара също през ноември, като ще идва с над 100 инсталирани игри.

За разлика от оригиналната конзола от 1977 година, новата идва със сериозен хардуер, напълно релевантен за 2020 година – многоядрен AMD Ryzen процесор, Radeon видеокарта, 8 GB оперативна памет (може да се ъпгрейдва), като всичко това позволява пускане на развлекателен софтуер в 4К резолюция с HDR. Конзолата е оборудвана с USB3.0 портове, HDMI и лан, както и WiFi и Bluetooth. В комплекта ще намерите два контролера – оригиналния стик (познат като „пръчката“) и съвсем нов – Atari Modern Controller.

Конзолата е задвижвана от Linux, като идва с множество инсталирани игри – както ретро, така и нови заглавия. Освен това е наличен и магазин, в който можете да сваляте допълнителни заглавия и приложения, като например Netflix и Spotify.

За разлика от другите конкуренти на пазара конзолата на Atari разполага с PC Mode. Това позволява на потребителите да инсталират втора операционна система – например Windows, и да играят любимите си компютърни игри на телевизионния екран.

Конзолата ще се продава на цена от 390 долара, като идва в три цвята – тъмен орех, оникс и карбоново злато.

Снимки: Atari

Виж още: С този пистолет можете да заглушите и елиминирате всеки нахален дрон

Тагове: