Eпичният митологичен комикс Sandman на Нийл Гeйман най-сетне може да дебютира на ТВ екран. Netflix и Warner Bros. са близко до подписването на сделка за голяма сума относно адаптацията на комикса в ТВ сериал.

Обичан от феновете на комиксите, Sandman комбинира елементи от фентъзи, хорър и фолклор, за да разкаже историята на повелителя на сънищата Морфей и още шест божествени създания, които представляват цялата вселена. Комиксът се издава от гигантите DC Comics.

Сценарист и режисьор на сериала ще бъде Алан Хайнберг (Wonder Woman, ABC's The Catch, Grey's Anatomy), а Дейвид Гойер (трилогията The Dark Knight , Man of Steel) ще бъде изпълнителен продуцент. След като скорошната ТВ адаптация за Amazon Prime на Good Omens от Гeйман и Тери Пратчет, зрителите очевидно са жадни за още от нестандартното фентъзи на Гeйман. Неговите книги обаче са пословично трудни за ТВ адаптация, както ни показва измъчената продукция на American Gods за Starz.

Вече имаше многократни опити за адаптация на Sandman, като още през 90-те години Warner Bros, се опита да създаде поредица от филми, но проектът се провали. През 2013 г. имаше нов опит начело с актьора Джоузеф Гордън-Левит, който трябваше да бъде режисьор и звезда във филм по комикса. Сценаристът Ерик Хайсерър пък напусна друг проект през 2016 г. с обяснението, че адаптацията ще работи по-добре като ТВ сериал, а не като филм.

Геймън печели многобройни награди, включително Хюго, Небюла и Брам Стокър, както и медалите Нюбери и Карнеги. Той е първият автор, който печели и Нюбери, и Карнеги медали за една и съща творба – Книга за гробището (2008 г.)

Виж още: 10 неща за гледане до края на лятото (лимитирана селекция) (ВИДЕО)

 

Тагове:
Още от Play