Tiger King вече е един от най-обсъжданите сериали по Netflix, но компанията потвърди, че е и един от най-големите. Той изравни третия сезон на Stranger Things като един от най-гледаните сериали на платформата.

По данни на Netflix Tiger King е гледан от над 64 милиона домакинства за първите си четири седмици. Това е същата бройка, която имаше и третият сезон на Stranger Things, който стана най-популярният от сериала, когато се излъчи през октомври 2019 г. Все пак The Witcher си остава най-гледаният първи сезон в историята на Netflix със 76 милиона домакинства.

Между 23 и 29 март първите седем епизода на Tiger King са били гледани общо 5.3 милиарда минути, и то само в САЩ. Цифрите са впечатляващи, но не са изненадващи, защото Tiger King се превърна незабавно в широко обсъждана в социалните медии тема и шеги и коментари по сериала напълниха Twitter, Instagram и TikTok.

Успехът на риалити тв и документални сериали като Tiger King и Love is blind са две области, при които Netflix продължава да отчита растеж. Трябва да допълним, че този тип продукции са по-евтини, отколкото режисирани сериали като Stranger Things.

Виж още: Култов Netflix сериал се превръща във видеоигра (ВИДЕО)

 

Тагове: