Една от най-големите звезди на YouTube възнамерява да се оттегли временно от светлината на прожекторите. Шведът Феликс Кйелберг, познато като PewDiePie, обяви, че считано от началото на 2020 г., ще направи почивка от сайта. Макар PewDiePie да обеща по-подробно обяснение по-късно, той намекна, че това може да се дължи на бърнаут.

„Чувствам се много уморен“, твърди той, намеквайки, че за пръв път от 10 години насам иска да мисли за нещо друго освен за YouTube.

MX Master 3 – прецизност на много нива (РЕВЮ)

Няма съмнение, че през последните години PewDiePie се забърка в доста скандали с действията и думите си. Сред тях бяха изблици на расизъм, както и борбата с огромното напрежение за това постоянно да увеличава своите абонати.

Позицията на PewDiePie привлича вниманието към един често срещан проблем при онлайн видео знаменитости: прегаряне. Те често се чувстват принудени непрекъснато да създават ново съдържание, за да не загубят зрителите си, и това ги кара да не спират. PewDiePie очевидно има достатъчно абонати, за да си позволи пауза, но много YouTube потребители от по-нисък ранг не могат да си позволят този лукс.

Виж още: Коледата на 80-те никога не е изглеждала толкова яко! (ВИДЕО)

Тагове:
Още от Play