Spotify обяви новото шоу Spotify Awards, като компанията сподели, че през следващата година то ще бъде излъчено от "стрийминг столицата на света".

Докато Ню Йорк, Лондон и Париж са високо в класацията на броя на абонатите на Spotify, градът с най-голям брой абонати е очевидно Мексико Сити.

Спечели убийствен 4K OLED телевизор на Philips

Компанията допълни, че наградите ще се основават на популярността на песните сред абонатите.

"Благодарение на стрийминга и огромните размери на аудиторията в Мексико потребителите са на първия ред, както никога досега. Решихме да отбележим това, като проверим какво обичат потребителите, въз основа на тяхното слушане", казват от компанията.

Понастоящем изглежда, че инициативата е ограничена до Латинска Америка, въпреки че това може да е тест, преди да се разшири в глобален план.

Целта на наградите е доста прозрачна: компанията иска да насърчи феновете "да гласуват с ушите си", чрез стрийминга на толкова много музика от любимите си изпълнители в платформата.

През третото тримесечие на 2019 г. общите месечни активни потребители на Spotify нараснаха с 30% до 248 милиона. Компанията надмина очакванията за ръст на платените абонати - увеличение с 31% спрямо година спрямо 113 милиона в края на периода.

Spotify Awards ще се излъчат на 5 март 2020 г.

Виж още: Две седмици (с едно зареждане) в компанията на Huawei Watch GT 2

 

Тагове:
Още от Play