Комикс екранизацията Black Widow на Disney стана поредният кинохит, който ще бъде забавен заради епидемията от коронавирус.

Приключението със Скарлет Йохансон трябваше да се появи по кината на 1 май, но сега е забавено за неопределено време. Освен Black Widow гигантът забавя още драмата The Personal History of David Copperfield и The Woman in the Window с Ейми Адамс, които трябваше да дебютират съответно на 8 май и 15 април. Disney вече бе забавил три големи филма, но до последно се надяваше, че Black Widow ще излезе на екран в уреченото време, за да не се наложи да отлага още една голяма продукция. Предполага се, че бюджетът на Black Widow е между 150 и 200 милиона долара, колкото типично струва един филм на Marvel. За съжаление кината в много американски щати бяха затворени от властите за неопределено време. Най-голямата киноверига AMC обяви, че нейните салони ще останат затворени между 6 и 12 седмици.   

Кината по цял свят търпят огромни загуби заради отложени прожекции, като най-лоши са те в Китай, Япония и Италия. В САЩ властите препоръчват всички събирания с над 50 души да бъдат отложени за следващите 8 седмици.

Виж още: Секретност и неясни процедури мъчат работещите за Apple от дома

Тагове: