Вече няколко месеца тръпнехме в очакване на първия трейлър на „Соло: История от Междузвездни войни". Тази нощ видяхме съвсем кратък клип, излъчен по време на Супербоул, а сега вече имаме и първи пълен трейлър на историята за младия Хан Соло. Сериозна концентрация в по-малко от 12 часа.

Ако в първия кратък клип само усетихме атмосферата на филма и всъщност видяхме главния герой за секунда, тук той има по-централно място. Макар и само с половин минута по-дълъг, пълният трейлър ни разкрива част от историята, както и мястото, от което тръгва Соло (изигран от Олдън Еренрайх).

Как ви стори? Ако трябва да съм напълно откровен, „Соло“ изглежда интересно. Ако в Rogue One имахме възможност да видим войната с Империята от по-различна гледна точка, вторият филм от разширената вселена на Сагата ни дава още един страничен поглед – по-близък до обикновените хора, до тези, които не са герои, но инцидентно се превръщат в такива. Атмосферата е по-мрачна, далеч от бляскавите и достойни джедаи, а героите са екип от мошеници, които имат своята цел. Те са събрани от Бекет (Уди Харелсън) и освен младия пилот Соло, в екипа са още героите на Емилия Кларк и Доналд Глоувър. Последният влиза в образа на Ландо Калризиан и спокойно мога да кажа, че предава точно това, което направи героя от „Империята отвръща на удара“ толкова интересен – онзи елегантен чар, зад който се крие умел измамник. Знам, че го видяхме само за няколко секунди, но цялото излъчване на Глоувър е изпълнено с тази увереност.

Но да се върнем към Соло. От трейлъра научаваме, че се изхранва от измами на улицата от 10-годишен, изхвърлен е от академията, защото има собствен мозък (и най-вероятно голяма уста), но въпреки това е уверен, че ще бъде най-добрият пилот в цялата галактика. Самият Еренрайх се опитва да донесе нужния остроумен чар към ролята – точно както направи Харисън Форд преди толкова много години. Трудно ми е да кажа дали ще успее, защото малкото кадри не успяха да ме убедят напълно в това.

Самият процес по създаване на „Соло“ премина през сериозни проблеми, но премиерата е насрочена за 25 май. Миналото лято режисьорите Фил Лорд и Крис Милър („LEGO: Филмът“) бяха уволнени от Disney, а на тяхно място дойде Рон Хауърд. Смяната означаваше, че Disney ще упражни по-голям контрол върху продукцията, а най-вероятно импровизациите са занижени до минимум. Хауърд е безопасният избор и притежава огромен опит („Аполо 13“). Според непотвърдена информация той е снимал отново голяма част от вече готовите сцени. Какъв ще бъде резултатът, ще разберем след малко повече от три месеца. Какво е вашето усещане?

Още от Play