Нищо не е толкова забавно за гледане в YouTube, колкото добре направен deepfake. Феновете на Back To The Future ще харесат това видео, което е базирано на известната училищна сцена, заснета с участието на главните герои Марти Макфлай и Док Браун. Но в него тя не е точно такава, каквато си я спомняте.

Тук авторът на монтажа е добавил Том Холанд и Робърт Дауни Джуниър в главните роли - на мястото на Майкъл Джей Фокс и Кристофър Фокс. И смеем да твърдим, че двамата пасват перфектно в ролите. Изобщо не е преувеличено твърдението, че това видео е шедьовър на deepfake технологията.

Повече от 10 милиона потребители са изгледали реалистичното видео, като коментиращите са доста учудени от достоверността, която е постигната с помощта на deepfake технологията. Това е най-близкото до римейк или продължение на култовия филм, което ще видим в близко бъдеще, защото режисьорът Робърт Земекис не иска и да чуе за пипане или осъвременяване на един от най-добрите му филми.

Разбира се, повечето коментиращи са ужасени от способностите на новата технология, особено когато е използвана толкова добре. Вече се появиха и подписки в интернет за регулация на използването на deepfake.

Снимка: EZRyderX47

Виж още: Jack Daniel's завежда дело във Върховния съд на САЩ заради... кучешка играчка

Още от Play