Ако живеете в САЩ и ви липсват филмите на голям екран, то сега е моментът да отидете на кино – салоните отварят на 20 август, като цените ще бъдат рекордно ниски – само 15 цента.

Евтините билети ще бъдат налични в над 100 салона на територията на страната, като те ще бъдат добра стратегия за привличане на клиенти в момент, когато коронавирусът върлува в САЩ. Това не е първият път, когато компанията оператор AMC слага толкова ниска цена на прожекциите. При създаването ѝ през 1920 година тя е определила същата цена от 15 цента, за да популяризира новото изкуство и да привлече нови клиенти.

„Ние много се вълнуваме от факта, че можем отново да отворим вратите си за киноманите, които искат да напуснат новата реалност и да избягат в магическия свят на киното“, споделя шефът на AMC Адам Арън.

Компанията се надява да привлече любителите на киното обратно в салоните в момент, когато страната се бори с глобалната пандемия. AMC очакват успешно да отворят 400 салона (от общо 600) до 3 септември, като обещават допълнително почистване и въвеждане на специални мерки, заради опасността от заразяване с COVID-19.

Виж още: Магията на киното в уютния ви дом

Снимка: shutterstock

HiCast е седмичният подкаст на екипа на списание HiComm, в който разговаряме за най-интересното от света на технологиите, филмите и игрите. Слушайте епизод 2 тук: