Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
28.декември.2016

Иновативна технология ще предсказва за проблеми с механични елементи в автономните таксита

Автор: Коко Стоянов, Прочетено: 808 пъти

Израелска компания 3DSignals използва дълбоко обучение, за да следи звуците, които се отклоняват от нормата при механични елементи. Според интервю с IEEE Spectrum компанията е в преговори с "водещи европейски автомобилни производители", за да постави своите ултразвукови микрофони в колите.

Но тук фокусът не са обикновените автомобили, които хората карат, а автономните таксита. Идеята е, че преди да се появи проблем, колата сама ще знае дали някоя механична част има вероятност да се повреди. Това, разбира се, ще става чрез звукоследящата система на 3Dsignals.

Алгоритмите за дълбоко обучение на 3DSignals ще са в състояние да идентифицират и предскажат конкретни проблеми с 98 процента точност, пише в доклад на IEEE Spectrum. Техниката вече работи в промишлени предприятия, но тя трябва да се направи достатъчно компактна, за да се побере в един автомобил.

 

 

Прочетете и това: Volkswagen придоби канадската компания PayByPhone, за да вгради фунцкия за онлайн плащания 
>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание HiComm
188 брой - януари/февруари, 2017 188 брой - януари/февруари, 2017

Корица


Съдържание


Купи
Цялото съдържание »
Акценти архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?Resident Evil 7: не сте добре дошли в дома на това семейство The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност